Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Για τους λάτρεις της ιστορίας, η περιήγηση στον κοντινό Αρχαιολογικό Χώρο του Μυστρά και η γοητεία του βυζαντινού Κάστρου, η επίσκεψη στην αρχαία Σπάρτη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο σύγχρονο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού, θα σταθούν εμπειρίες μοναδικές.

Ο οικισμός επίσης, αποτελεί και την αφετηρία  διεθνών ορειβατικών μονοπατιών, γεγονός που προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών εναλλακτικού τουρισμού κάθε χρόνο. Αλλά και οι απλοί περιπατητές θα ανακαλύψουν μια από τις πολλές διαδρομές που προσφέρονται μέσα στην καταπράσινη βλάστηση και τις δροσερές πηγές, διασχίζοντας τις παρυφές του Ταϋγέτου, ενός βουνού γεμάτου από μύθους και λαϊκές παραδόσεις.

Επίσης, σε απόσταση  15χλμ. θα βρείτε εγκαταστάσεις αναρρίχησης, ενώ το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων.

Ο επισκέπτης θα ανακαλύψει γρήγορα ότι το χωριό παρουσιάζει ποικιλία επιλογών για την ευχάριστη παραμονή του σε αυτό. Σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων από τον Ξενώνα, λειτουργούν ταβέρνες με ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, εστιατόριο και καφέ- bistro.

13 Μαρτίου, 2017
Ταΰγετος Μονοπάτια - Ξενώνας Πικουλιάνικα - Μυστράς

Ταΰγετος

Φυσικό όριο ανάμεσα στους νομούς Λακωνίας και Μεσσηνίας, με την κορυφή του να χάνεται μέσα στα σύννεφα σε υψόμετρο 2.407 μ., ο Ταΰγετος είναι ένα από τα βουνά της Ελλάδας που πρέπει να επισκεφτείτε, είτε είστε ορειβάτης και πεζοπόρος είτε απλά φυσιολάτρης.

Η περιοχή, ενταγμένη στο δίκτυο βιοτόπων Natura 2000, υπάγεται επίσης στις σημαντικότερες τοποθεσίες της Ελλάδας για τα πουλιά (Important Bird Areas). Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σπάνια είδη ζώων και φυτών της με τα οικοσυστήματα που παρατηρούνται στον κεντρικό Ταΰγετο.

Στη μέση ορεινή ζώνη του Ταϋγέτου, απαντάμε όμορφα δάση που γοητεύουν κάθε επισκέπτη, ενώ στα χαμηλότερα μέρη, θάμνους και αρωματικά φρύγανα, ρεματιές με αιωνόβια πλατάνια, χαράδρες και φαράγγια που τα νερά τους πάνε να συναντήσουν και να τροφοδοτήσουν τον ποταμό Ευρώτα.
13 Μαρτίου, 2017
Ταΰγετος Μονοπάτια - Ξενώνας Πικουλιάνικα - Μυστράς

Διαδρομές

Στον Ταΰγετο υπάρχουν πολλές διαδρομές που οδηγούν στις κορυφές του, αλλά και παλαιά μονοπάτια, ιδανικά για ορειβάτες και πεζοπόρους, που ξεκινούν από τα χωριά στα πεδινά και φτάνουν μέχρι τους πιο απομακρυσμένους ορεινούς οικισμούς. Όσοι επιθυμούν μπορούν να ακολουθήσουν το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 ή να συνδυάσουν μια ανάβαση από την ανατολική πλευρά του Ταΰγετου.